Theaterspektakel Noord op de schaal van Richter

24-07-2018
0 reacties

Heb je zelf ideeën voor in de buurt? Dan kun je hier zelf je idee indienen. Hiervoor dien je, je eerst wel even te registeren. Registreren kan via onderstaande button.

Als je wilt reageren. Registreer je dan hier

Noord op de schaal van Richter is multimediaal belevingstheater: toneel, muziek, speciale effecten, dans versterken elkaar en voeren de toeschouwer onontkoombaar mee in het verhaal.

Film en spel lopen voortdurend op verrassende wijze in elkaar over door projecties en animaties op het 180gr surroundscherm, dat wordt onderbroken door speelvlakken.

Ambitie: Noord op de schaal van Richter levert een constructieve bijdrage aan het verwerken van wat de aardbevingen teweegbrachten en -brengen, aan de noodzakelijke verbindingen en begrip tussen het getroffen gebied en de rest van Nederland.

Jaren-, decennialang werd Groningen opgeschrikt door aardbevingen ten gevolge van gaswinning. Het langzaam dichtdraaien van de gaskraan gaat daar de komende jaren hopelijk verandering in brengen. De jarenlange onzekerheid, het onveilige gevoel in het eigen huis, het gevecht met instanties en de onderlinge spanningen hebben echter hun sporen achtergelaten.

Theatermaker Geke Hoogstins transformeerde haar betrokken nieuwsgierigheid in het concept voor een nieuwe, vierde theaterproductie: Noord op de schaal van Richter.

In de theatervoorstelling Noord op de schaal van Richter is gekozen voor een theatrale uitwerking van deze problematiek. Dit wordt gerealiseerd door met name de focus te leggen op de menselijke emoties die spelen als gevolg van een ingrijpende gebeurtenis die men niet in de hand heeft en op welke wijze dit ingrijpt in je dagelijkse leven. Het verliezen van je huis, het niet worden gehoord of onveilig wonen zijn situaties waar de hoofdpersonen dagelijks mee moeten leven.

Tegen deze achtergrond wordt het verhaal op een spectaculaire en soms surrealistische wijze verbeeld, met vele intriges en ook humoristische elementen. Liefde, tegenstellingen en daadkracht in het zoeken naar een uitweg staan centraal. Er wordt geen standpunt ingenomen maar getoond wat er speelt, als onderliggende decor voor een spannend en avontuurlijk verhaal, waarbij het onmogelijke soms mogelijk wordt! Immers: aardbevingen in Groningen hadden we ook nooit voor mogelijk gehouden.....

Wanneer en Waar!

De première van Noord op de schaal van Richter staat gepland op 13 maart 2020.

Afbeeldingen

Registreren

Twitter

0  reacties