Kom naar het ManiFestival Groeningen van 19 - 23 november a.s.

15-11-2018 453 keer bekeken 0 reacties

Groeningen? Bedoel je misschien Groningen? Nee, je hoort het goed: Groeningen. Groeningen: de natuurlijke achtertuin van de stad.

Vanaf de Grote Markt en de zuidelijke wijken van Groningen, richting de Marumerlage, het Leekstermeer, de Onlanden, het Paterswoldsemeer, het Zuidlaardermeer, het Roegwold naar het Schildmeer. Een heleboel kleine en grotere gebieden in het omliggende landschap ten oosten, zuiden en westen van de stad Groningen. Samen vormen deze gebieden een blauwgroene gordel onder de stad Groningen, waar stad en land, bijna vanzelf, natuurlijk in elkaar overlopen, vandaar ook de naam.

ManiFestival Groeningen, 23 november

Om Groeningen een kick-start te geven wordt er van maandag 19 november tot en met vrijdag 23 november een manifestatieweek georganiseerd. Gedurende de week gaan meer dan 200 studenten aan de slag met allerlei opgaven uit het gebied. Deze presenteren ze aan het publiek op vrijdag 23 november in Restaurant De Twee Provinciën in Haren, tijdens het ManiFestival Groeningen.

Laat u inspireren door meerdere sprekers, zoals: Kees Klomp, voorvechter van betekenisvol ondernemerschap, hij zal zijn toekomstvisie voor Groeningen presenteren. Namens Boer & Natuur zal Alex Datema spreken over de combinatie van natuur en landbouw. Lector Karel Jan Alsem van de Hanzehogeschool zal zijn ideeën presenteren om de regio Groeningen als marketinginstrument te zien. De natuurorganisaties vertonen de bijzonderheden van het gebied. Professor Matthijs Schouten zal tenslotte op geheel eigen wijze aankijken tegen de relatie mens, stad en natuur in Groeningen. Uiteraard zullen Lector Willem Foorthuis van het Lectoraat Duurzaam Coöperatief Ondernemen en Rieks van der Wal van Staatbosbeheer u oproepen om deel te nemen aan het netwerk van Groeningen. De laatste ontwikkelingen in het programma kunt u volgen op www.groeningen.nu.

Groeningen nodigt bewoners, ondernemers en overheid uit om tijdens het ManiFestival op 23 november kennis te maken met Groeningen. Het belooft een zeer inspirerende dag en avond te worden. Ga naar www.groeningen.nu voor gratis toegangskaarten.

 

0  reacties