Werkgelegenheidsproject voor statushouders

08-01-2018
1153 keer bekeken 0 reacties

Heb je zelf ideeën voor in de buurt? Dan kun je hier zelf je idee indienen. Hiervoor dien je, je eerst wel even te registeren. Registreren kan via onderstaande button.

Als je wilt reageren. Registreer je dan hier

De horeca kent een schreeuwend tekort aan keukenpersoneel. Daar staat tegenover dat een grote groep statushouders maar wat graag aan het werk wil. Maak een koppeling en er ontstaat een mooie win-win situatie.

Met dat idee zocht Thijs de Vries toenadering tot Stichting Vluchtelingenwerk. Samen met een aantal Groningse horeca-uitbaters hopen ze het komend voorjaar een werkgelegenheidsproject te starten. ‘We willen een aantal geselecteerde, enthousiaste statushouders de basisprincipes van het keukenwerk bijbrengen’, vertelt Thijs. Nu is het nog zo dat zij in afwachting van hun definitieve status, ze moeten het inburgeringsdiploma halen, niet in aanmerking komen voor een baan. ‘Maar juist door ze te laten werken, leren ze de Nederlandse taal en gewoontes veel sneller. Bovendien haal je ze uit een situatie van oeverloze verveling’, benadrukt Thijs. En de horeca spint er ook garen bij, want het is voor hen ontzettend moeilijk om aan personeel te komen. Aankomend voorjaar start een pilot en daarna wordt bekeken of het idee op een grotere schaal kan worden uitgerold.

Afbeeldingen

Registreren

Twitter

0  reacties

Cookie-instellingen