NOORD op de schaal van Richter

April 23, 2019 363 keer bekeken 0 comments

De theaterproductie ‘NOORD op de schaal van Richter’ neemt het publiek mee in dit avontuurlijke en confronterende verhaal over uitdagingen, kansen, trots, liefde en heftige ontmoetingen in het koolzaadveld. Een theatervoorstelling met een spectaculaire ontknoping!

Een verhaal over WAARHEID OF WERKELIJKHEID.

Hoe veilig zijn we nog als de grond onder je voeten wegzakt? Vraag je je dat wel eens af.... Als je huis onder water komt te staan? Hoe luidt het verhaal waarin wordt blootgelegd wat er aan de hand is? We leven in een land waar we het goed hebben en de kans hebben om ons te ontwikkelen, maar waar ook een gevoel heerst dat het misgaat: het milieu, de economie en de toekomst van onze kinderen.

 

NOORD op de schaal van Richter’ laat Groningen de hoofdrol spelen in dit debat en stelt de actuele problematiek op een originele en dynamische manier aan de kaak. Daarnaast toont de productie de waarde en schoonheid van het Groninger landschap, hét decor van deze theatervoorstelling.

 

‘NOORD op de schaal van Richter’ is een productie van Geke Hoogstins, ontstaan vanuit haar betrokkenheid met de problematiek rondom klimaatverandering en zorg over de toekomst van onze jonge generatie. Een groots opgezette 3D theaterproductie over jonge mensen die in Groningen opgroeien, studeren en leven.

 

‘NOORD op de schaal van Richter’ is een theatervoorstelling die vanaf maart 2020, 40 keer wordt gespeeld en bezoekers uit heel Nederland zal trekken. Om dit mogelijk te maken wordt speciaal voor de productie de expohal achter hotel Van der Valk Zuidbroek (slechts 20 minuten rijden vanaf de stad Groningen) omgebouwd tot semi-permanente theaterhal.

 

Met projecties op een 180º-filmscherm met een lengte van 80 meter, live muziek, zang, dans, spectaculaire effecten en bewegend decor. Belevingstheater waarbij het publiek mee de aarde in gaat en onder water gaat. Inmiddels zijn er meer dan 2.000 kaarten verkocht en is er een Early bird actie tot 5 me

0  Comments

Cookie settings